Proč je HACCP klíčový pro bezpečnost dětí ve stravování?
Jak zajistit, aby jídlo pro děti bylo nejen chutné, ale i bezpečné?
Jaké jsou specifické nástrahy při zavádění HACCP do dětských skupinek a jak je efektivně eliminovat?
A hlavně, jak to udělat jednoduše?
Připravili jsme pro vás webinář zaměřený na implementaci a údržbu systému HACCP (Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů) v dětských skupinách. V průběhu webináře se zaměříme na to, jak zajistit bezpečnost potravin při práci s dětmi, na konkrétní kroky potřebné k prevenci rizik a dodržení současné legislativy.
→ TERMÍN: původně stanovený termín 8. 4. byl zrušen, NOVÝ TERMÍN KONÁNÍ BUDE UPŘESNĚN
→ Pro koho je kurz určen: osoby odpovědné za HACCP v dané DS, kuchaře/kuchařky, pedagogy a pečující osoby v DS
→ Oblast standardů kvality: bezpečnost potravin, bezpečnost práce, kvalita stravování
→ Videozáznam: účastníkům kurzu bude poskytnut videozáznam
→ Do týdne po konání kurzu od nás obdržíte osvědčení o jeho absolvování.
Co se nového naučíte?
- Pochopíte základy systému HACCP a jeho aplikaci v malých provozovnách (menší kuchyně, výdejny)
- Seznámíte se s konkrétními a nejčastějšími riziky při zajištění bezpečnosti potravin a jak je efektivně kontrolovat.
- Naučíte se, jak implementovat klíčové kroky HACCP, které zajistí kvalitní a bezpečné stravování – kritické kontrolní body.
- Pochopíte, jaké hygienické zásady jsou v dětských skupinkách klíčové a jak je správně aplikovat.
A co si odnesete do praxe?
- Dovednosti pro zavedení a kontrolu HACCP v každodenním provozu dětských skupinek.
- Přehled o kritických bodech a správné metodiky jejich sledování.
- Znalosti o hygieně a bezpečnosti potravin v prostředí, kde se stravují děti.
Lektorka
Bc. Ingrid Tillmann

Způsob přihlášení na webinář
Webinář proběhne prostřednictvím platformy Google Meet – není potřeba si stahovat či instalovat žádnou aplikaci. Po úhradě vaší objednávky Vám na zadaný email přijde odkaz, prostřednictvím něhož se v době konání webináře připojíte. Doporučujeme zkontrolovat také složku „spam“.
PŘIHLAŠOVÁNÍ NA WEBINÁŘ JE MOŽNÉ POUZE DO 3. BŘEZNA 2025.