Proč je HACCP klíčový pro bezpečnost dětí ve stravování?

Jak zajistit, aby jídlo pro děti bylo nejen chutné, ale i bezpečné?

Jaké jsou specifické nástrahy při zavádění HACCP do dětských skupinek a jak je efektivně eliminovat?

 

A hlavně, jak to udělat jednoduše?

Připravili jsme pro vás webinář zaměřený na implementaci a údržbu systému HACCP (Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů) v dětských skupinách. V průběhu webináře se zaměříme na to, jak zajistit bezpečnost potravin při práci s dětmi, na konkrétní kroky potřebné k prevenci rizik a dodržení současné legislativy.

→  TERMÍN: původně stanovený termín 8. 4. byl zrušen, NOVÝ TERMÍN KONÁNÍ BUDE UPŘESNĚN

Pro koho je kurz určen: osoby odpovědné za HACCP v dané DS, kuchaře/kuchařky, pedagogy a pečující osoby v DS
→ Oblast standardů kvality:
bezpečnost potravin, bezpečnost práce, kvalita stravování
Videozáznam: účastníkům kurzu bude poskytnut videozáznam
→ Do týdne po konání kurzu od nás obdržíte osvědčení o jeho absolvování.

Co se nového naučíte?

  • Pochopíte základy systému HACCP a jeho aplikaci v malých provozovnách (menší kuchyně, výdejny)
  • Seznámíte se s konkrétními  a nejčastějšími riziky při zajištění bezpečnosti potravin a jak je efektivně kontrolovat.
  • Naučíte se, jak implementovat klíčové kroky HACCP, které zajistí kvalitní a bezpečné stravování – kritické kontrolní body.
  • Pochopíte, jaké hygienické zásady jsou v dětských skupinkách klíčové a jak je správně aplikovat.

A co si odnesete do praxe?

  • Dovednosti pro zavedení a kontrolu HACCP v každodenním provozu dětských skupinek.
  • Přehled o kritických bodech a správné metodiky jejich sledování.
  • Znalosti o hygieně a bezpečnosti potravin v prostředí, kde se stravují děti.

Lektorka

Bc. Ingrid Tillmann

Bc. Ingrid Tillmann se věnuje problematice HACCP (Systém analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů) od roku 2020. I přesto, že se její profesní dráha začala rozvíjet až v posledních letech, s tématem bezpečnosti potravin je obeznámena už od svého dětství. Její maminka MUDr. Stanislava Tillmannová totiž působí v gastronomickém sektoru HACCP více než 20 let, a tak měla příležitost se pohybovat v kuchyních a provozovnách zpracování potravin už od malička.
Ingrid vystudovala Výživové poradenství na Vysoké škole a tělesné výchovy a sportu Palestra, kde získala teoretické a praktické znalosti o potravinářství, zdravé výživě a správných postupech v oblasti stravování a hygieny. Tato kombinace odborného vzdělání a osobních zkušeností ji vedla k tomu, že se rozhodla zaměřit právě na HACCP, v současné době především malých provozoven a dětských skupinek.

Způsob přihlášení na webinář

Webinář proběhne prostřednictvím platformy Google Meet – není potřeba si stahovat či instalovat žádnou aplikaci. Po úhradě vaší objednávky Vám na zadaný email přijde odkaz, prostřednictvím něhož se v době konání webináře připojíte. Doporučujeme zkontrolovat také složku „spam“.

PŘIHLAŠOVÁNÍ NA WEBINÁŘ JE MOŽNÉ POUZE DO 3. BŘEZNA 2025.

Prodejní formulář je vytvořen v systému SimpleShop.cz.